Over mij

Over mij
Hans Jungerius studeerde Architectonische Vormgeving/Monumentaal aan de Hogeschool voor de Kunsten Arnhem. Sinds 1997 houdt hij zich -gevraagd, maar vooral ongevraagd- bezig met ruimtelijke ordening. Samen met G.A.N.G. -waarvan hij mede-oprichter was- realiseerde hij 600m2 tentoonstellings - en projectruimte in een verwaarloosde voetgangerspassage onder de naam Showroom Arnhem. Ook is hij initiatiefnemer van van de herbestemming van 17 hectaren Defensieterrein aan de rand van de Veluwe. Dit terrein wordt ontwikkeld tot een creatief woon- en werkmilieu onder de naam Buitenplaats Koningsweg. 

Daarnaast organiseert Jungerius excursies en expedities naar gebieden waar andere touroperators liever over zwijgen; bedrijven- en industrieterreinen, uitbreidingswijken en andere, minder voor de hand liggende bestemmingen. Ook werkt hij aan reisgidsen waarbij de manier waarop wij onze omgeving ervaren en waarderen centraal staat. In 2018 en 2019 maakte hij samen het de producenten van Cox Klevie voor TV Gelderland een tv-serie onder de titel 'Straal Voorbij'. In deze serie gaat hij op ontdekkingsreis langs plekken met een interessant verhaal waar we dagelijks straal aan voorbij gaan.

In 2013 richtte hij Stichting Verborgen Landschap op. In deze stichting werkt hij samen met Marco Henssen aan de herbestemming, programmering en restauratie van een -als boerenschuur vermomde- Duitse vliegtuighangar uit WOII. Dit bijzondere Rijksmonument ligt dírect achter Buitenplaats Koningsweg in het spannende Verborgen Landschap ten noorden van Arnhem.
 

Loading...