Tropicana

Tropicana was een subtropisch zwemparadijs dat door Center Parcs in werd in 1988 geopend. In 1989 werd Center Parcs overgenomen door een Schotse brouwerij. Deze stelde vast dat de bedrijfsformule van Tropicana niet binnen het Center Parcs-concept paste, omdat verblijfsaccommodatie ontbrak. Ook had de horeca in het complex te maken met concurrentie vanuit de stad. Tropicana werd al in 1990 te koop aangeboden en in 1993 verkocht aan Lips Capital Group van ondernemer Roger Lips. In de loop der jaren heeft de nieuwe eigenaar verbouwingen en aanpassingen doorgevoerd waardoor het oorspronkelijke concept voor een groot deel is verdwenen. In 2010 werd Tropicana als subtropisch zwemparadijs gesloten. Het complex zou intern verbouwd worden en in september of oktober 2011 opengaan als "trendy bijna droog evenementencomplex”. Het pand zou blijven staan, maar aan het zwemparadijs werd na 22 jaar een einde gemaakt. In 2011 is Tropicana failliet verklaard. 
Sinds begin 2013 is een aantal ondernemers bezig geweest Tropicana nieuw leven in te blazen. Er is een voorstel tot wijziging van het bestemmingsplan ingediend. Deze bestemmingswijziging zal ca. vijf jaar in beslag nemen. In de tussenperiode willen de ondernemers het bouwwerk gebruiken als paddenstoelenkwekerij, stadskas en horecagelegenheid.
Schuldeiser Aegon liet het gebouw in 2015 openbaar veilen. Het werd voor een bedrag van 1,7 miljoen euro toegewezen aan het bedrijf BlueCity010 dat een initiatief is van de in het pand gevestigde paddenstoelenkwekerij RotterZwam.

Loading...